Print

Mexillóns en escabeche

Course Primeiro prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 20 g Aceite de oliva
  • 5 g Allo
  • 50 g Cebola
  • 1 g Loureiro
  • 30 g Limón
  • 62.5 g Mexillón
  • 0.20000000298023224 g Pemento doce
  • 0.20000000298023224 g Pemento picante
  • 1 g Pementa negra
  • 1 g Sal
  • 15 g Vinagre
  • 20 g Viño branco

Instructions

  • Preparamos o escabeche poñendo, brevemente, a ebulición unha mestura de allos fritos, loureiro, pementa en gran, viño branco e vinagre. Cociñamos ao vapor os mexillóns nunha cazola con cebola e cun limón en toros. Unha vez abertos e temperados, retiramos as valvas, vertemos o escabeche sobre os mexillóns e servimos.

Notes

O escabeche naceu como método de conservación dos alimentos. Trátase dunha herdanza árabe. O mexillón ten un baixo contido en graxas e, debido ao seu contido en ferro, é idóneo para previr a anemia. Contén ácidos graxos omega 3 para previr enfermidades cardiovasculares. Hai que destacar o seu alto contido en selenio, grande antioxidante que prevén a dexeneración celular, protexe contra enfermidades cutáneas e protexe o sistema cardiovascular.