Print

Mexillóns en salsa

Course Primeiro prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 20 g Aceite de oliva
  • 2 g Allo
  • 2 g Azafrán
  • 50 g Cebola
  • 25 g Fariña
  • 62.5 g Mexillón
  • 5 g Perexil
  • 1 g Sal
  • 20 g Viño branco

Instructions

  • Para a elaboración da salsa botamos nunha cazola un pouco de aceite, engadimos a cebola, o allo e o perexil, posteriormente, engadimos a fariña para conseguir que espese e o viño branco. Se a salsa resultante nos queda demasiado espesa podemos conseguir que quede máis líquida se engadimos máis viño ou a auga que nos quedase despois de cocer os mexillóns. Por último, engadimos o azafrán.

Notes

Galicia é o principal produtor mundial de mexillóns. Son innumerables as bateas ao longo de todas as rías galegas; entre elas destaca a ría de Arousa que é a que concentra unha maior produción de mexillóns xa que alí están tres de cada catro bateas das que hai en toda Galicia. O mexillón considérase, hoxe en día, un manxar que se pode cociñar de múltiples formas. O mexillón en salsa está presente en moitas ocasións enlatado, con multitude de salsas diferentes.