Print

Mousse de castañas

Course Sobremesa

Ingredients

  • 50 g castañas
  • 30 g clara ovo
  • 3 g xelatina neutra
  • 8 g azucre
  • 50 mL nata

Instructions

  • Bater a punto de neve a nata co puré de castañas, Á parte, quentar ó baño María a clara de ovo coa xelatina en po ata que comece a botar vapor de auga. Engadir o azucre e bater fora do calor ata que esponxe. Antes de que enfríe de todo, mesturar a nata-castaña e enmoldar. Acompañar dagunha castaña entera en xarope.

Notes

Vantaxes:
As castañas son ricas en hidratos de carbono complexos. A cantidade de graxa presente nelas é bastante similar á dos cereais e polo tanto notablemente inferior á que conteñen os froitos secos. Debido a estas propiedades e a que ó seu contido en auga é próximo ó 50%, a castaña é un dos froitos secos de menor contido calórico.