Print

Orellas de entroido

Course Postre
Servings 1 persona

Ingredients

  • 15 g Aceite de oliva
  • 2 g Azucre
  • 20 g Fariña
  • 5 g Ovo
  • 1 g Fermento
  • 4 g Licor doce (Anís)
  • 2 g Manteiga
  • g Rela de limón
  • 1 g Sal

Instructions

  • Batemos unha mestura de ovos, azucre e unhas gotas de anís. Mesturamos a fariña co fermento e amasamos un pouco. Despois facemos un oco no medio onde vertemos o batido anterior e ademais botaremos a auga prequentada e a manteiga en estado líquido. Unha vez amasada a mestura anterior, fraccionámola en anacos e estirámolos ben coa axuda dun rolo ou algún utensilio de cociña similar. Enfariñar a superficie de traballo para esta operación. Recortamos, en formas variadas, as tiras de masa resultantes. Fritimos en aceite abundante. Servimos con azucre por enriba, opcionalmente.

Notes

Este é unha sobremesa típica galega que se consome especificamente como o seu nome indica na época do Carnaval. O Carnaval ten a súa orixe en tempos ancestrais. Esta celebración estaba moi ligada á alimentación posto que se celebraba xusto antes de empezar a Coresma, período en que predomina o xaxún. O Carnaval era un xeito de consumir toda a carne de porco que se puidese antes de comezar a Coresma. A zona onde se celebran os carnavais con maior intensidade é a provincia de Ourense. Esta é unha sobremesa moi típica do seu carnaval. A orella de carnaval é unha masa frita, moi sinxela de preparar, que recibe o seu nome polo parecido con esa parte da anatomía.