Palometa en adubo
Ingredients
- 150 g palometa
- 40 g pemento vermello
- 40 g pemento verde
- 40 g cebola
- 10 g fariña
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- vinagre
- ourego
- pementa
- pementa negra en gran
- sal ao gusto
Instructions
- Macerar todos os ingredientes (excepto a fariña) durante 2 horas. Escorrer os anacos de palometa e cubrir con fariña. Fritir en aceite quente. Acompañar coas verduras refogadas (pemento vermello, pemento verde, cebola).
Notes
Vantaxes:
A palometa é un peixe semigraxo. Destaca polo seu contido en proteínas, superior ó da grande parte dos peixes, sendo estas de gran valor biolóxico. A palometa tamén aporta diferentes vitaminas e minerais, sendo a vitamina B12 a máis abundante, ata superando os niveis que conteñen ovos e algunhas carnes.
A palometa é un peixe semigraxo. Destaca polo seu contido en proteínas, superior ó da grande parte dos peixes, sendo estas de gran valor biolóxico. A palometa tamén aporta diferentes vitaminas e minerais, sendo a vitamina B12 a máis abundante, ata superando os niveis que conteñen ovos e algunhas carnes.