Palometa encebolada
Ingredients
- 150 g palometa
- 1 (100g) pataca
- 75 g cebola
- 50 g pemento verde
- 50 mL caldo peixe
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Refogar en aceite o allo picado a cebola e o pemento verde en tiras. Engadir o caldo de peixe e deixar cocer 5 minutos. A palometa sálgase e doura no ferro volto e volta, cóbrese coa salsa e termina de 5 a 10min no forno. Acompañar de pataca cocida.
Notes
Vantaxes:
A palometa é un peixe semigraxo. Destaca polo seu contido en proteínas, superior ó da grande parte dos peixes, sendo estas de gran valor biolóxico. A palometa tamén aporta diferentes vitaminas e minerais, sendo a vitamina B12 a máis abundante, ata superando os niveis que conteñen ovos e algunhas carnes.
A palometa é un peixe semigraxo. Destaca polo seu contido en proteínas, superior ó da grande parte dos peixes, sendo estas de gran valor biolóxico. A palometa tamén aporta diferentes vitaminas e minerais, sendo a vitamina B12 a máis abundante, ata superando os niveis que conteñen ovos e algunhas carnes.