Print

Parrulo con puré de abelás e salsa de arandos

Course Segundo prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 2 g Allo
  • 25 g Arando
  • 20 g Abelá
  • 10 g Cebola
  • 5 g Limón
  • 5 g Manteiga
  • 25 g Nata
  • 50 g Pataca
  • 100 g Pato
  • 0.5 g Perexil
  • 0.5 g Pementa negra
  • 0.5 g Sal

Instructions

  • En primeiro lugar, preparar a salsa tras poñer a cocer, por unha parte, os arandos cun pouco de limón e, por outra, dourar a cebola picada cun pouco de manteiga. Mesturar todo o conxunto. Seguidamente, preparar o puré de abelás tras engadir as abelás finamente picadas a un puré de patacas preparado con manteiga e nata líquida. Finalmente, poñer á grella as peitugas de parrulo adobadas con allo e perexil ata que estean ben douradas por ambas as dúas partes. Presentar o prato dispoñendo os tres ingredientes un ao lado do outro sen mesturalos.

Notes

A carne de pato caracterízase polo seu elevado contido en graxas polo que a súa cantidade de calorías tamén é elevada. Debido a estas características non é moi axeitado para persoas obesas ou que seguen unha dieta de adelgazamento. Posúe gran cantidade de proteínas, ferro e fósforo. A carne de pato combina moi ben cos froitos secos, neste caso as abelás que teñen unha gran cantidade de graxas, ademais son unha boa fonte de magnesio, cobre e vitamina E. Os arandos son ricos en fibra e vitamina C. Tanto as abelás como os arandos son bos antioxidantes.