Pasta mariñeira
Ingredients
- 70 g pasta farfalle
- 50 g luras
- 50 g mexillóns sen cuncha
- 5 g queixo parmesano
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- 50 g salsa tomate
- sal ao gusto
- perexil picado
- caiena
Instructions
- Cocer la pasta en agua hirviendo con sal durante el tiempo que nos indique el fabricante. Escurrir y refrescar. En aceite de oliva rehogar el ajo, guindilla .Añadir el calamar en dados y rehogar. Añadir la carne de mejillón limpia cortada en trozos y la salsa de tomate .Agregar la pasta y saltear el conjunto. Espolvorear de perejil y queso rallado.
Notes
Vantaxes:
Este prato combina o aporte en hidratos de carbono da pasta co aporte en proteínas de alto valor biolóxico e tamén cos minerais das luras e os mexillóns. Inconvenientes:
As luras non son recomendables en persoas con colesterol alto e con hipertensión, porque presenta altas porcentaxes desta substancia.
Este prato combina o aporte en hidratos de carbono da pasta co aporte en proteínas de alto valor biolóxico e tamén cos minerais das luras e os mexillóns. Inconvenientes:
As luras non son recomendables en persoas con colesterol alto e con hipertensión, porque presenta altas porcentaxes desta substancia.