Print

Patacas con chícharos en salsa verde

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 1 (125g) pataca
  • 40 g chícharos
  • 30 g cebola
  • 20 g xamón serrano
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto
  • perexil

Instructions

  • Nunha cacerola refogar o allo en aceite, engadir a cebola picada e cando estea tenra o xamón en tacos. Engadir as patacas rotas e logo os chícharos crus. Cubrir con auga ou caldo e deixar cocer 10-15min lentamente. Cubrir con perexil e dar un par de voltas para que espese a salsa un pouco.

Notes

Vantaxes:
O principal compoñente da pataca despois da auga, é o amidón. Cabe destacar o seu baixo aporte de proteínas e graxas. Ademais é unha importante fonte de minerais como potasio, magnesio e fósforo, e vitaminas do grupo B (tiamina, niacina) e vitamina C. Estas substancias son beneficiosas para o organismo, xa que melloran as doenzas relacionadas cos riles ou cistite. É aconsellable o seu consumo pola súa acción diurética e depuradora.
Inconvenientes:
A pesar do seu contido en vitamina C, pérdese a maior parte desta vitamina co pelado, e o resto durante o proceso de cocción.