Print

Patacas con costela

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 1 pequeas (150g) pataca
  • 150 g costela de porco
  • 25 g pemento vermello
  • 25 g pemento verde
  • 25 g cebola
  • 5 g pemento choriceiro
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada (5mL) aceite oliva
  • pementón doce
  • sal ao gusto

Instructions

  • Remollar os pementos choriceiros en auga quente para acelerar o proceso de hidratación. Nunha pota con aceite dourar a costela, engadir o pemento verde, cebola (en dados) e allo. Engadir o pementón, a pataca rota en dados. Engadir a pulpa do pemento choriceiro e cubrir con auga suficiente para cocer todo. Poñer a punto sal e deixar repousar.

Notes

Vantaxes:
O principal compoñente da pataca despois da auga, é o amidón. Cabe destacar o seu baixo aporte de proteínas e graxas. Ademais é unha importante fonte de minerais como potasio, magnesio e fósforo, e vitaminas do grupo B (tiamina, niacina) e vitamina C. Estas substancias son beneficiosas para o organismo, xa que melloran as doenzas relacionadas cos riles ou cistite. É aconsellable o seu consumo pola súa acción diurética e depuradora.
Inconvenientes:
A pesar do seu contido en vitamina C, pérdese a maior parte desta vitamina co pelado, e o resto durante o proceso de cocción.