Patacas con costela
Ingredients
- 1 pequeas (150g) pataca
- 150 g costela de porco
- 25 g pemento vermello
- 25 g pemento verde
- 25 g cebola
- 5 g pemento choriceiro
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada (5mL) aceite oliva
- pementón doce
- sal ao gusto
Instructions
- Remollar os pementos choriceiros en auga quente para acelerar o proceso de hidratación. Nunha pota con aceite dourar a costela, engadir o pemento verde, cebola (en dados) e allo. Engadir o pementón, a pataca rota en dados. Engadir a pulpa do pemento choriceiro e cubrir con auga suficiente para cocer todo. Poñer a punto sal e deixar repousar.
Notes
Vantaxes:
O principal compoñente da pataca despois da auga, é o amidón. Cabe destacar o seu baixo aporte de proteínas e graxas. Ademais é unha importante fonte de minerais como potasio, magnesio e fósforo, e vitaminas do grupo B (tiamina, niacina) e vitamina C. Estas substancias son beneficiosas para o organismo, xa que melloran as doenzas relacionadas cos riles ou cistite. É aconsellable o seu consumo pola súa acción diurética e depuradora. Inconvenientes:
A pesar do seu contido en vitamina C, pérdese a maior parte desta vitamina co pelado, e o resto durante o proceso de cocción.
O principal compoñente da pataca despois da auga, é o amidón. Cabe destacar o seu baixo aporte de proteínas e graxas. Ademais é unha importante fonte de minerais como potasio, magnesio e fósforo, e vitaminas do grupo B (tiamina, niacina) e vitamina C. Estas substancias son beneficiosas para o organismo, xa que melloran as doenzas relacionadas cos riles ou cistite. É aconsellable o seu consumo pola súa acción diurética e depuradora. Inconvenientes:
A pesar do seu contido en vitamina C, pérdese a maior parte desta vitamina co pelado, e o resto durante o proceso de cocción.