Print

Patacas con espinacas

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 1 (115g) pataca
  • 75 g espinacas
  • 55 g bacallao
  • 75 mL auga
  • 1 dente (4g) allo
  • 1 cullerada (8mL) aceite oliva
  • pementón doce
  • sal ao gusto

Instructions

  • Nunha pota refogar en aceite o allo picado, engadir o pemento doce e as patacas cortadas, refogar uns instantes. Cubrir con auga e deixar cocer 10 minutos. Engadir as espinacas e a continuación o bacallau desalgado cortado en dados. Deixar cocer uns instantes máis, dar o punto de sal e retirar.

Notes

Vantaxes:
O principal compoñente da pataca despois da auga, é o amidón. Cabe destacar o seu baixo aporte de proteínas e graxas. Ademais é unha importante fonte de minerais como potasio, magnesio e fósforo, e vitaminas do grupo B (tiamina, niacina) e vitamina C. Estas substancias son beneficiosas para o organismo, xa que melloran as doenzas relacionadas cos riles ou cistite. É aconsellable o seu consumo pola súa acción diurética e depuradora.
Inconvenientes:
A pesar do seu contido en vitamina C, pérdese a maior parte desta vitamina co pelado, e o resto durante o proceso de cocción.