Print

Patacas con queixo

Course Primeiro prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 10 g Aceite de oliva
  • 5 g Fariña
  • 54 g Ovo
  • 5 g Pan relado
  • 70 g Pataca
  • 0.5 g Perexil
  • 20 g Queixo do país
  • 0.5 g Sal

Instructions

  • Nunha tarteira mediana engadimos auga e sal. Unha vez que ferva a auga introducimos as patacas coa pel. Cando as patacas xa estean cocidas, pelámolas e realizámoslles un pequeno burato que, posteriormente, encheremos con pan relado, queixo e perexil. Por último, rebozámolas con ovo e fariña antes de fritilas.

Notes

A pataca introduciuse na península Ibérica na primeira metade do século XVI, traída desde América onde era o sustento dos indios. En Galicia, comezou a cultivarse masivamente no século XVII, substituíndo á castaña que ata entón era un alimento básico para a poboación galega.