Pavo con champiñóns á pementa verde
Ingredients
- 150 g peituga pavo
- 1/2 vaso (125 mL) caldo carne
- 50 g arroz
- 25 g champiñóns laminados
- 5 g fariña
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada (5mL) aceite oliva
- pementa
- pementa verde en gran
- sal ao gusto
Instructions
- Cortar o pavo en dados e despois salpementar. Nunha tixola moi quente con aceite douralo ben. Retirar e reservar. Nese mesmo aceite, refogar o allo e os champiñóns. Engadir un pouco de fariña e logo o caldo quente. Deixar ferver e introducir o pavo na salsa. Poñemos a pementa e deixamos cocer todo xunto uns minutos. Acompañar de arroz branco ao forno.
Notes
Vantaxes:
O pavo é fonte de proteínas, vitaminas do grupo do complexo B e ácido fólico e de minerais como o fósforo, o potasio, o magnesio, o ferro e o zinc. A carne de pavo contén maior proporción de graxa insaturada que axuda a previr os problemas do corazón. E ademais presenta menor contido en graxas saturadas e menor valor calórico.
O pavo é fonte de proteínas, vitaminas do grupo do complexo B e ácido fólico e de minerais como o fósforo, o potasio, o magnesio, o ferro e o zinc. A carne de pavo contén maior proporción de graxa insaturada que axuda a previr os problemas do corazón. E ademais presenta menor contido en graxas saturadas e menor valor calórico.