Peituga de avestruz con gornición
Ingredients
- 150 g peituga avestruz
- 1/4 (30 g) pemento vermello
- 1/3 (50 g) tomate
- 1/4 (30 g) cebola
- 50 g cabaciño
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- pementa
- sal ao gusto
Instructions
- Facer a peituga á prancha. Para facer a guarnición saltear as verduras. Servir todo xunto.
Notes
Vantaxes:
A carne de avestruz caracterizase por ser unha carne de ave vermella, con proteínas de alto valor biolóxico, baixa en calorías e colesterol e con certo sabor doce debido ó alto contido de glucóxeno. Ademais, o seu baixo contido en sodio constitúe outra vantaxe para as persoas que teñen que seguir unha dieta baixa neste mineral. Inconvenientes:
A ausencia de graxa causa unha perda de xugosidade durante a mastigación, posto que a graxa estimula a salivación. Así pois a carne de avestruz pode dar a impresión de ser moi seca se o tempo de cocción é demasiado longo.
A carne de avestruz caracterizase por ser unha carne de ave vermella, con proteínas de alto valor biolóxico, baixa en calorías e colesterol e con certo sabor doce debido ó alto contido de glucóxeno. Ademais, o seu baixo contido en sodio constitúe outra vantaxe para as persoas que teñen que seguir unha dieta baixa neste mineral. Inconvenientes:
A ausencia de graxa causa unha perda de xugosidade durante a mastigación, posto que a graxa estimula a salivación. Así pois a carne de avestruz pode dar a impresión de ser moi seca se o tempo de cocción é demasiado longo.