Print

Peituga de avestruz con gornición

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g peituga avestruz
  • 1/4 (30 g) pemento vermello
  • 1/3 (50 g) tomate
  • 1/4 (30 g) cebola
  • 50 g cabaciño
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • pementa
  • sal ao gusto

Instructions

  • Facer a peituga á prancha. Para facer a guarnición saltear as verduras. Servir todo xunto.

Notes

Vantaxes:
A carne de avestruz caracterizase por ser unha carne de ave vermella, con proteínas de alto valor biolóxico, baixa en calorías e colesterol e con certo sabor doce debido ó alto contido de glucóxeno. Ademais, o seu baixo contido en sodio constitúe outra vantaxe para as persoas que teñen que seguir unha dieta baixa neste mineral.
Inconvenientes:
A ausencia de graxa causa unha perda de xugosidade durante a mastigación, posto que a graxa estimula a salivación. Así pois a carne de avestruz pode dar a impresión de ser moi seca se o tempo de cocción é demasiado longo.