Print

Peituga de pavo á boa muller

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g peituga pavo
  • 1/2 vaso (150 mL) caldo polo
  • 50 g pataca
  • 30 g cebola
  • 25 g champiñóns
  • 25 g chícharos
  • 15 g touciño
  • 5 g fariña
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • pementa
  • sal ao gusto

Instructions

  • Deixar as peitugas en anacos de ración 150 gr., salpementar e fritir lixeiramente. A parte, refogar en aceite a cebola picada, engadir o bacon e logo a farina removendo un pouco. Engadir o cado de polo quente e deixar ferver. Engadir os chícharos e os champiñóns. Introducir o pavo e deixar cocer tapado ata que estea cocido. Antes de servir engadirlle unhas patacas en dados previamente fritas.

Notes

Vantaxes:
O pavo é fonte de proteínas, vitaminas do grupo do complexo B e ácido fólico e de minerais como o fósforo, o potasio, o magnesio, o ferro e o zinc. A carne de pavo contén maior proporción de graxa insaturada que axuda a previr os problemas do corazón. E ademais presenta menor contido en graxas saturadas e menor valor calórico.