Peituga de pavo á pementa verde
Ingredients
- 150 g peituga pavo
- 75 mL caldo carne
- 50 g arroz
- 25 mL nata
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- pementa branca
- pementa verde en gran
- sal ao gusto
Instructions
- Salpementar a peituga, cortar en escalopíns de 75gr aprox. Marcar na pranca e reservar. Dourar o allo en aceite engadir a nata e despois o caldo de carne. Dar o punto de pementa branca e sal. Cubrir a peituga coa salsa e deixar cocer 15 minutos, espallar uns grans de pementa verde por riba. Acompañar de arroz branco ao forno.
Notes
Vantaxes:
O pavo é fonte de proteínas, vitaminas do grupo do complexo B e ácido fólico e de minerais como o fósforo, o potasio, o magnesio, o ferro e o zinc. A carne de pavo contén maior proporción de graxa insaturada que axuda a previr os problemas do corazón. Ademais presenta menor contido en graxas saturadas e menor valor calórico.
O pavo é fonte de proteínas, vitaminas do grupo do complexo B e ácido fólico e de minerais como o fósforo, o potasio, o magnesio, o ferro e o zinc. A carne de pavo contén maior proporción de graxa insaturada que axuda a previr os problemas do corazón. Ademais presenta menor contido en graxas saturadas e menor valor calórico.