Peituga de pavo con champiñóns e espárragos verdes
Ingredients
- 150 g peituga pavo
- 50 g arroz
- 50 g champiñóns
- 40 g espárragos verdes
- 40 g cebola
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Filetear as peitugas de pavo e facer á prancha. Acompañar cos espárragos trigueros (previamente cocidos en abundante auga con sal) e os champiñóns, lixeiramente refogados nunha tixola, con aceite de oliva e un dente de allo; e de arroz en branco.
Notes
Vantaxes:
O pavo é fonte de proteínas, vitaminas do grupo do complexo B e ácido fólico e de minerais como o fósforo, o potasio, o magnesio, o ferro e o zinc. A carne de pavo contén maior proporción de graxa insaturada que axuda a previr os problemas do corazón. E ademais presenta menor contido en graxas saturadas e menor valor calórico.
O pavo é fonte de proteínas, vitaminas do grupo do complexo B e ácido fólico e de minerais como o fósforo, o potasio, o magnesio, o ferro e o zinc. A carne de pavo contén maior proporción de graxa insaturada que axuda a previr os problemas do corazón. E ademais presenta menor contido en graxas saturadas e menor valor calórico.