Print

Peituga de pavo con minestra

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g peituga pavo
  • 50 mL oporto
  • 35 g feixóns verdes
  • 30 g cenoria
  • 30 g porro
  • 30 g alcachofas lata
  • 25 g chícharos
  • 1 cullerada (10mL) caldo polo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • pementa
  • sal ao gusto

Instructions

  • Salpementar a peituga, untar coa metade de aceite e meter no forno a 175ºC regando con oporto e caldo de polo ata que estea tenra. Á parte, cocer todas as verduras por separado cortadas en dados grandes e logo refogalas na outra metade do aceite e o porro. Servir as verduras no fondo do prato e a peituga cortada en filetes enriba regando co mollo que deixou na placa de forno.

Notes

Vantaxes:
O pavo é fonte de proteínas, vitaminas do grupo do complexo B e ácido fólico e de minerais como o fósforo, o potasio, o magnesio, o ferro e o zinc. A carne de pavo contén maior proporción de graxa insaturada que axuda a previr os problemas do corazón. E ademais presenta menor contido en graxas saturadas e menor valor calórico.