Peituga de pavo con piñóns
Ingredients
- 150 g peituga pavo
- 100 mL caldo polo
- 50 g puré pataca
- 60 mL viño Xerez
- 50 g feixón verde
- 40 g cebola
- 15 g piñóns
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- pementa
- sal ao gusto
Instructions
- Cortar a peituga de pavo en dados non moi pequenos, dourar no aceite reservar. Pochar o allo e a cebola picados regar co viño de xerez e evaporar, introducir a metade dos piñóns machacados en mortero. Terminar co caldo de polo e introducir o pavo e o resto de piñóns. Acompañar de feixóns fervidos e puré de pataca.
Notes
Vantaxes:
O pavo é fonte de proteínas, vitaminas do grupo do complexo B e ácido fólico e de minerais como o fósforo, o potasio, o magnesio, o ferro e o zinc. A carne de pavo contén maior proporción de graxa insaturada que axuda a previr os problemas do corazón. E ademais presenta menor contido en graxas saturadas e menor valor calórico.
O pavo é fonte de proteínas, vitaminas do grupo do complexo B e ácido fólico e de minerais como o fósforo, o potasio, o magnesio, o ferro e o zinc. A carne de pavo contén maior proporción de graxa insaturada que axuda a previr os problemas do corazón. E ademais presenta menor contido en graxas saturadas e menor valor calórico.