Peituga de polo á crema
Ingredients
- 150 g peituga polo
- 1/2 vaso (100mL) leite desnatado
- 25 mL nata
- 25 g champiñóns laminados
- 6 g fariña
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- pementa branca
- sal ao gusto
Instructions
- Salpementar a peituga. Cortar en dados grandes e pasar por tixola lixeiramente. Á parte, facer unha bechamel co aceite e fariña engadindo o leite quente e deixando cocer. Engadir as peitugas e os champiñóns. Terminar con nata.
Notes
Vantaxes:
A carne de polo é boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, roboflavina tiamina ou acedo fólico. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.
A carne de polo é boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, roboflavina tiamina ou acedo fólico. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.