Peituga de polo con berenxena e cabaciño en papillote
Ingredients
- 120 g peituga polo
- 70 g cabaciño
- 70 g berenxena
- 60 g arroz
- 40 g cebola
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Trocear as peitugas de polo en tacos non moi grosos e salar. Cortar a cebola en xuliana fina e a berenxena e o cabaciño en rebandas tamén finas. Colocar sobre unha placa de forno unha capa de xuliana de cebola e unhas rebandas de berenxena e de cabaciño. Sobre estas colocar os taquiños de peituga de polo e unha nova capa de cebola, berenxena e cabaciño. Cubrir con papel de aluminio e fornear a 180 ºC uns 20 minutos. Acompañar de arroz en branco.
Notes
Vantaxes:
A carne de polo é unha boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, roboflavina tiamina ou acedo fólico. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.
A carne de polo é unha boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, roboflavina tiamina ou acedo fólico. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.