Print

Peituga de polo con salsa española

Course Segundo prato

Ingredients

  • 125 g peitugas polo
  • 1/2 vaso caldo carne
  • 50 g arroz
  • 50 mL viño tinto
  • 40 g cenoria
  • 40 g salsa tomate
  • 30 g cebola
  • 25 g champiñóns
  • 25 g chícharos
  • 20 g porro
  • 5 g fariña
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • pementa
  • sal ao gusto

Instructions

  • Salpementar a peituga, cortar en anacos grandes, pasar por fariña e fritir lixeiramente. Separadamente facer a salsa refogando a cebola picada, o porro e a cenoria. Poñer un pouco de fariña e engadir viño tinto deixando reducir. Engadir tomate e caldo de carne. Introducir as peitugas na salsa e deixar cocer 15 minutos engadindo os champiñóns e os chícharos cocidos. Servir un arroz branco ao forno co guiso de peitugas por enriba.

Notes

Vantaxes:
A carne de polo é unha boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, roboflavina tiamina ou acedo fólico. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.