Pementos reenchidos de porro con salsa de queixo
Ingredients
- 125 g pementos piquillo
- 60 g queixo Arzúa
- 40 g porro
- 40 g cebola
- 35 mL auga
- 10 mL caldo verduras
- 10 g fariña
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Para elaborar o reenchido: picar o porro e refogar no aceite, engadir as patacas cortadas en dados e mollar co caldo. Coa axuda dunha culler reencher os pementos. Para elaborar a salsa: refogar a cebola picada, engadir a fariña sen que se queime, cubrir con auga e rematar co queixo ata fundir.
Notes
Vantaxes:
Os hidratos de carbono son o compoñente maioritario dos pementos. Tamén teñen un elevado contido en auga e o seu contido en lípidos é moi escaso, isto fai que o seu valor calórico sexa baixo. É un dos alimentos máis ricos en vitamina C, incluso proporciona o dobre desta vitamina que a laranxa. Pero tamén é rico en carotenos, como o beta-caroteno ou provitamina A. Ademais, como as verduras en xeral, os pementos son ricos en fibra. E en canto ós minerais, contén, principalmente, fósforo, potasio, magnesio e calcio.
Os hidratos de carbono son o compoñente maioritario dos pementos. Tamén teñen un elevado contido en auga e o seu contido en lípidos é moi escaso, isto fai que o seu valor calórico sexa baixo. É un dos alimentos máis ricos en vitamina C, incluso proporciona o dobre desta vitamina que a laranxa. Pero tamén é rico en carotenos, como o beta-caroteno ou provitamina A. Ademais, como as verduras en xeral, os pementos son ricos en fibra. E en canto ós minerais, contén, principalmente, fósforo, potasio, magnesio e calcio.