Perca ao forno con salsa verde e setas
Ingredients
- 150 g perca
- 100 g pataca
- 80 g setas
- 30 g cebola
- 20 g chícharos
- 10 g espárrago branco
- 100 mL caldo peixe
- 5 g fariña
- perexil
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Poñer nun bandexa de forno os filetes de perca e colocar ao seu ao redor as setas. Sazonar e introducir no forno quente durante uns 15 minutos a 170 ºC. Abrir o forno e dar a volta á perca. Preparar unha salsa verde: refogar en aceite o allo e cebola picados sen que tome cor. Engadir un pouco de fariña e caldo de peixe. Deixar cocer 10 min e engadir perexil picado. Acompañar dunhas patacas redondas cocidas, chícharos e espárrago.
Notes
Vantaxes:
A perca é un peixe branco, cun baixo contido lipídico; non presenta unha porcentaxe elevada de proteínas, pero as que contén son dun alto valor biolóxico. Ademais, contén vitaminas do grupo B e A, e minerais como potasio, fósforo, magnesio e ferro.
A perca é un peixe branco, cun baixo contido lipídico; non presenta unha porcentaxe elevada de proteínas, pero as que contén son dun alto valor biolóxico. Ademais, contén vitaminas do grupo B e A, e minerais como potasio, fósforo, magnesio e ferro.