Perca panadeira
Ingredients
- 150 g perca
- 50 mL viño branco
- 50 mL caldo peixe
- 50 g pataca
- 30 g cebola
- 15 g pemento vermello
- 15 g pemento verde
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- colorante alimentario
- perexil
- sal ao gusto
Instructions
- Limpar o peixe e filetealo ou ben en tranchas con espiña. Cortar a pataca en rebandas finas e dar un toque de fritura sen que doure moito. Poñer as patacas nunha placa de forno e enriba as verduras picadas, mellor refogadas. Engadir o viño e o caldo coloreado, introducir en forno 15 minutos a 175ºC. Colocar o peixe, con sal, enriba das patacas e deixar 10 minutos máis. Retirar do forno. Decorar con perexil.
Notes
Vantaxes:
A perca é un peixe branco, cun baixo contido lipídico; non presenta unha porcentaxe elevada de proteínas, pero as que contén son dun alto valor biolóxico. Ademais, contén vitaminas do grupo B e A, e minerais como potasio, fósforo, magnesio e ferro.
A perca é un peixe branco, cun baixo contido lipídico; non presenta unha porcentaxe elevada de proteínas, pero as que contén son dun alto valor biolóxico. Ademais, contén vitaminas do grupo B e A, e minerais como potasio, fósforo, magnesio e ferro.