Print

Perdices ao chocolate

Course Segundo prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 15 g Aceite de oliva
  • 50 g Cebola
  • 15 g Chocolate
  • 1 g Cravo
  • 180 g Perdiz
  • 0.5 g Sal
  • 60 g Viño branco

Instructions

  • Preparar un rustrido con viño, chocolate, cebola moi ben picada e cravo. Cocer no rustrido as perdices previamente pasadas pola tixola para douralas. A cocción ha de ser moi lenta para procurar que non se pegue nada á base; para iso, axitaremos a tarteira a miúdo.

Notes

A orixe desta receita é disputada por navarros e rioxanos. Crese que se servía nas comidas de gala da ribeira de Navarra. Destaca deste prato o contraste do sabor doce e salgado. Consómese principalmente no outono e no inverno, xa que é a tempada de caza. Ao igual que case todas as aves, as perdices son de carne magra e a súa graxa contense principalmente na súa pel. Está contraindicada en caso de gota debido á concentración de ácido úrico.