Print

Pescada en salsa de piperada

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g lombo pescada
  • 1 (100g) pataca
  • 1/2 vaso (100mL) caldo pescado
  • 30 g cebola
  • 30 g pemento amarelo
  • 30 g pemento vermello
  • 30 g pemento verde
  • 25 g salsa tomate
  • 5 g fariña
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada (5mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Preparar unha salsa refogando en aceite o allo, a cebola e os pementos, cortado todo en dados. Engadir un pouco de fariña e a continuación a salsa de tomate e o caldo de peixe quente e perexil picado, deixando cocer uns minutos. Separadamente, o lombo de pescada márcase na prancha e colócase nunha fonte de forno, cóbrese con salsa e fornea 10 min. a 180ºC. Acompañar dunhas patacas cocidas a parte.

Notes

Vantaxes:
A pescada é un peixe branco, é dicir, baixo en graxas; é rica en proteínas de alto valor biolóxico e posúe diferentes vitaminas e minerais. Destaca o seu contido en vitaminas do grupo B (B1, B2, B3, B9, B12), pero, a cantidade destas vitaminas presentes na pescada non é relevante se se compara coa que conteñen alimentos ricos nestes nutrientes (cereais integrais, legumes, verduras de folla verde, fígado e carnes en xeral). En relación ós minerais, a pescada posúe potasio, fósforo e magnesio, aínda que todos eles están presentes en cantidades medias se se comparan coas contidas na maior parte dos peixes.