Pisto de verduras con piñóns
Ingredients
- 75 g cabaciño
- 75 g salsa tomate
- 25 g pemento vermello
- 25 g pemento verde
- 25 g cebola
- 10 g piñóns
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Cortar as verduras en dados. Refogar por orde de dureza no aceite de oliva, primeiro cebola e pementos, logo o cabaciño e finalmente a salsa de tomate. Poñer a punto de sal e cubrir cos piñóns torrados.
Notes
Vantaxes:
Os piñóns son ricos en calcio, magnesio e ferro, polo que son recomendables en persoas con osteoporose e descalcificación. Os seus ácidos graxos mono e poliinsaturados son moi adecuados para combater o colesterol e as enfermidades cardiovasculares.
A combinación de pemento verde e vermello, tomate, cebola e cabaciño, aporta ó organismo importantes cantidades de vitaminas do grupo B, A e C; e minerais, tales como potasio, magnesio, ferro ou calcio, entre outros. Ademais presentan substancias cun elevado poder antioxidante, propiedade que favorece a loita fronte ós radicais libres que provocan o envellecemento celular.
Os piñóns son ricos en calcio, magnesio e ferro, polo que son recomendables en persoas con osteoporose e descalcificación. Os seus ácidos graxos mono e poliinsaturados son moi adecuados para combater o colesterol e as enfermidades cardiovasculares.
A combinación de pemento verde e vermello, tomate, cebola e cabaciño, aporta ó organismo importantes cantidades de vitaminas do grupo B, A e C; e minerais, tales como potasio, magnesio, ferro ou calcio, entre outros. Ademais presentan substancias cun elevado poder antioxidante, propiedade que favorece a loita fronte ós radicais libres que provocan o envellecemento celular.