Polo ao whisky
Ingredients
- 150 g polo enteiro en anacos
- 150 mL caldo carne
- 40 g arroz
- 30 mL nata
- 25 mL whisky
- 20 g cebola
- 10 g fariña
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- pementa
- perexil
- sal ao gusto
Instructions
- Limpar o polo e cortar en anacos. Salpementar, pasar por fariña e dourar. Separadamente, en aceite refogar o allo e cebola picados. Engadir o polo e o whisky flameando para que arda o alcol. Engadir caldo suficiente para que coza. Cocinar ata que estea tenro e terminar coa nata a salsa. Acompañar de arroz branco ao forno.
Notes
Vantaxes:
A carne de polo é boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, roboflavina tiamina ou acedo fólico. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.
A carne de polo é boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, roboflavina tiamina ou acedo fólico. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.