Polo ás herbas provenzais
Ingredients
- 150 g xamonciños polo
- 50 g arroz
- 100 mL caldo polo
- 30 g cebola
- 10 g fariña
- (tomiño, albahaca, romero,...) herbas provenzais
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Facer unha salsa pochando a cebola en aceite, ligar con fariña, engadir o caldo de polo e terminar coas herbas. Salpementar os xamonciños, cubrir coa salsa e introducir ao forno a 170ºC durante 15 minutos aproximadamente. Acompañar de arroz en branco.
Notes
Vantaxes:
A carne de polo é boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, roboflavina tiamina ou acedo fólico. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.
A carne de polo é boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, roboflavina tiamina ou acedo fólico. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.