Polo asado
Ingredients
- 200 g polo
- 75 mL caldo carne
- 50 g pataca
- 50 mL viño branco
- 1 dente (5g) allo
- 5 g maicena
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- perexil
- sal ao gusto
Instructions
- Limpar o polo enteiro, salgar e rocialo con aceite, allo e perexil. Meter no forno a 180ºC durante 1 e 1/2h aprox. Dar a volta á metade do tempo e rociar co viño branco. Sacar o polo da placa de forno e engadir caldo de carne, deixando cocer uns minutos. Espesar con maicena disolta en auga fría. Acompañar de patacas dado.
Notes
Vantaxes:
A carne de polo é boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, roboflavina tiamina ou acedo fólico. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.
A carne de polo é boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, roboflavina tiamina ou acedo fólico. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.