Polo asado con piña
Ingredients
- 150 g polo enteiro
- 100 g piña natural
- 50 g puré pataca
- 50 mL caldo polo
- 50 mL zume piña
- 40 g cebola
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- pementa
- sal ao gusto
Instructions
- Trocear o polo, dourar nunha cazola cun pouco de aceite de oliva, engadir a cebola picada, o allo machacado e sal ao gusto. Cubrir con zumo de piña e caldo de polo, ferver ata que espese a salsa e o polo estea cociñado. Acompañar dunha rebanda de piña á prancha e puré de pataca.
Notes
Vantaxes:
A carne de polo contén aminoácidos esenciais de fácil asimilación, e polo tanto é unha boa fonte de vitaminas. O seu baixo contido en graxas fai que o aporte calórico non sexa elevado. Contén vitaminas do grupo B, como niacina, piridoxina, riboflavina, tiamina e ácido fólico. Ademais é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.
A carne de polo contén aminoácidos esenciais de fácil asimilación, e polo tanto é unha boa fonte de vitaminas. O seu baixo contido en graxas fai que o aporte calórico non sexa elevado. Contén vitaminas do grupo B, como niacina, piridoxina, riboflavina, tiamina e ácido fólico. Ademais é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.