Print

Polo asado con piña

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g polo enteiro
  • 100 g piña natural
  • 50 g puré pataca
  • 50 mL caldo polo
  • 50 mL zume piña
  • 40 g cebola
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • pementa
  • sal ao gusto

Instructions

  • Trocear o polo, dourar nunha cazola cun pouco de aceite de oliva, engadir a cebola picada, o allo machacado e sal ao gusto. Cubrir con zumo de piña e caldo de polo, ferver ata que espese a salsa e o polo estea cociñado. Acompañar dunha rebanda de piña á prancha e puré de pataca.

Notes

Vantaxes:
A carne de polo contén aminoácidos esenciais de fácil asimilación, e polo tanto é unha boa fonte de vitaminas. O seu baixo contido en graxas fai que o aporte calórico non sexa elevado. Contén vitaminas do grupo B, como niacina, piridoxina, riboflavina, tiamina e ácido fólico. Ademais é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.