Porco refogado con pementos asados
Ingredients
- 150 g lombo porco
- 100 g pemento vermello
- 50 g puré pataca
- 50 mL viño branco
- 50 mL caldo carne
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada (5mL) aceite oliva
- pementa
- sal ao gusto
Instructions
- Asar os pementos no forno para poder pelar e quitar a pel. O lombo córtase en dados de 25gr aprox. se salpementa e nunha tixola moi quente dóurase. Engádeselle un pouco de allo picado e a continuación os pementos cortados en tiras. Poñer viño e cando reduza, o caldo. Acompañar de puré de pataca.
Notes
Vantaxes:
A carne de porco contén todas as substancias minerais esenciais para o organismo (excepto o calcio). Destaca o seu aporte de ferro hemo, facilmente absorbible. A carne de porco non aporta vitaminas liposolubles, fóra das vísceras como o fígado, rico en vitamina A e D. Si contén vitaminas do complexo B, excepto o ácido fólico. Inconvenientes:
O porco dixírese con bastante máis dificultade que outras carnes, sendo o seu consumo pouco adecuado para nenos e persoas maiores. Tampouco se aconsella para hipertensos e para persoas con exceso de colesterol. Polo seu elevado índice de graxa aconséllase un consumo prudente e medido.
A carne de porco contén todas as substancias minerais esenciais para o organismo (excepto o calcio). Destaca o seu aporte de ferro hemo, facilmente absorbible. A carne de porco non aporta vitaminas liposolubles, fóra das vísceras como o fígado, rico en vitamina A e D. Si contén vitaminas do complexo B, excepto o ácido fólico. Inconvenientes:
O porco dixírese con bastante máis dificultade que outras carnes, sendo o seu consumo pouco adecuado para nenos e persoas maiores. Tampouco se aconsella para hipertensos e para persoas con exceso de colesterol. Polo seu elevado índice de graxa aconséllase un consumo prudente e medido.