Print

Puré de cabaciño con gambas

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 150 mL caldo peixe
  • 125 g cabaciño
  • 50 g pataca
  • 50 g gambas
  • 25 g porro
  • 20 g cebola
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • pementón doce
  • sal ao gusto

Instructions

  • Refogar en aceite o branco do porro e cebola. Engadir o cabaciño lavado e cortado en dados coa pel. Agregar a pataca troceada. Poñer pementón e mollar con caldo de peixe. Deixar cocer de 20 a 30min. Triturar con turmix e coar por chinés, poñer o punto de sal. Engadir as gambas refogadas á parte e deixar levantar fervor.

Notes

Vantaxes:
O cabaciño caracterízase polo seu elevado contido en auga, seguido dos hidratos de carbono, e o seu baixo contido en lípidos e proteínas; estas características, ligadas a presenza de fibra, fan do cabaciño un alimento adecuado para dietas de adelgazamento. Contén vitamina A, B, C; magnesio, sodio, iodo, ferro, calcio e potasio; substancias que axudan na produción de glóbulos vermellos e brancos, na síntese do material xenético ou na formación de anticorpos do sistema inmunolóxico. Ademais, posúen acción antioxidante, regula os niveis de auga na célula, e mellora o funcionamento intestinal e dixestivo.