Purrusalda
Ingredients
- 1 vaso (200mL) auga
- 1/2 (50 g) pataca
- 50 g bacallau conxelado
- 40 g porro
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- sal ao gusto
- perexil
Instructions
- Refogar en aceite o porro cortado en dados, e o allo, e sen que tomen cor engadir a pataca en dados rotos. Mollar con auga e deixar cocer 10 minutos. Engadir o bacallau cortado en dados e deixar cocer outros 5 ou 8 minutos máis. Cubrir con perexil.
Notes
Vantaxes:
O bacallau é un peixe branco, polo que posúe un baixo contido graxo. É rico en proteínas de alto valor biolóxico e posúe gran variedade de vitaminas e minerais.
Recoméndase o consumo de porro polo seu alto contido en sales minerais (potasio, fósforo e calcio). Ademais é aconsellable cando se padece de reuma e anemia, e é un gran axente depurativo para o sangue.
O bacallau é un peixe branco, polo que posúe un baixo contido graxo. É rico en proteínas de alto valor biolóxico e posúe gran variedade de vitaminas e minerais.
Recoméndase o consumo de porro polo seu alto contido en sales minerais (potasio, fósforo e calcio). Ademais é aconsellable cando se padece de reuma e anemia, e é un gran axente depurativo para o sangue.