Redondo de tenreira ao forno
Ingredients
- 140 g redondo tenreira
- 100 g puré pataca
- 1/2 vaso (100mL) viño branco
- 1/2 vaso (150 mL) caldo carne
- 40 g cebola
- 40 g porro
- 40 g cenoria
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- 1 dente (5g) allo
- pementa
- sal ao gusto
Instructions
- Marcar o redondo enteiro na tixola ou prancha por ambas caras. Colocar na placa do forno, regar co viño branco, engadir as verduras troceadas e asar durante 50 minutos a 170 ºC. Cortar o redondo en rebandas, engadir o caldo á placa pasar por un chinés coas verduras para obter e elaborar a salsa. Servir con puré de pataca e a salsa cremosa por enriba.
Notes
Vantaxes:
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía.
A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía.
A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.