Redondo de tenreira con gornición
Ingredients
- 150 g redondo tenreira
- 1/2 vaso (100mL) viño branco
- 1/2 vaso (150 mL) caldo carne
- 50 g tomate
- 40 g cebola
- 40 g porro
- 40 g cenoria
- 30 g chícharos
- 30 g champiñóns
- 15 g bacon
- 5 g pemento vermello
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Marcar o redondo enteiro na tixola por ambas caras. Colocar na placa do forno, regar co viño branco, engadir as verduras troceadas e asar durante 50min a 170 ºC. Facer unha salsa refogando o bacon nun pouco aceite, engadir os champiñóns laminados e mollar con caldo de carne e o mollo do asado. Engadir tamén uns pementos vermellos de bote en dados. De gornición cociñar medio tomate ao forno con sal. Cortar o redondo en rebandas e salsear. Servir co tomate ao lado.
Notes
Vantaxes:
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía.
A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía.
A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.