Refogado de acelgas con tomate e gambas
Ingredients
- 150 g acelgas
- 20 g gambas
- 30 g salsa tomate
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Cocer as acelgas en auga con sal. Escorrer e reservar. Quentar aceite nunha tixola e rustrir o allo. Engadir as gambas peladas e a continuación as acelgas cocidas. Poñer o tomate en salsa e dar un toque de sal.
Notes
Vantaxes:
As acelgas conteñen unha alta porcentaxe de auga, son baixas en macronutrientes (proteínas, hidratos de carbono e lípidos), polo tanto é un alimento moi recomendado en dietas de adelgazamento. É rica en nutrientes reguladores como fibra, minerais e vitaminas. Presenta un elevado contido en folatos, provitamina A e vitamina C. En canto ós minerais, contén potasio, magnesio, sodio, iodo, ferro e calcio. Todas estas substancias aportan numerosos beneficios para o organismo. Ademais, contén ácido oxálico, que prevén a formación de cálculos renais e artrites.
As acelgas conteñen unha alta porcentaxe de auga, son baixas en macronutrientes (proteínas, hidratos de carbono e lípidos), polo tanto é un alimento moi recomendado en dietas de adelgazamento. É rica en nutrientes reguladores como fibra, minerais e vitaminas. Presenta un elevado contido en folatos, provitamina A e vitamina C. En canto ós minerais, contén potasio, magnesio, sodio, iodo, ferro e calcio. Todas estas substancias aportan numerosos beneficios para o organismo. Ademais, contén ácido oxálico, que prevén a formación de cálculos renais e artrites.