Robaliza ao cava
Ingredients
- 150 g robaliza
- 1 (100g) pataca
- 1/2 vaso (100mL) caldo pescado
- 60 mL cava
- 6 g fariña
- 1 cullerada (6mL) aceite oliva
- perexil
- sal ao gusto
Instructions
- Limpar a robaliza e filetear. Sazonar con sal e marcar lixeiramente na prancha. Facer a salsa de cava: refogar a fariña no aceite sen que se queime e engadir o caldo de peixe quente e o cava fervido (para evaporar o alcol). Salgar, debe quedar como unha bechamel lixeira. Cocer a pataca en rebandas a parte, e colocar a robaliza sobre a pataca e cubrir coa salsa. Cubrir con perexil.
Notes
Vantaxes:
A robaliza é un peixe branco, cun aporte de lípidos moi baixo. Isto ligado ó subministro de proteínas de alto valor biolóxico, fai deste peixe un dos alimentos con maior valor nutritivo. Destaca o seu contido en vitaminas do grupo B, capaces de regular o aproveitamento dos nutrientes enerxéticos. Aporta minerais como potasio, fósforo, ferro, sodio e magnesio, substancias que interveñen na regulación do sistema nervioso, a actividade muscular, o equilibrio de auga na célula, formación de ósos e dentes, procesos de obtención de enerxía e sistema dixestivo.
A robaliza é un peixe branco, cun aporte de lípidos moi baixo. Isto ligado ó subministro de proteínas de alto valor biolóxico, fai deste peixe un dos alimentos con maior valor nutritivo. Destaca o seu contido en vitaminas do grupo B, capaces de regular o aproveitamento dos nutrientes enerxéticos. Aporta minerais como potasio, fósforo, ferro, sodio e magnesio, substancias que interveñen na regulación do sistema nervioso, a actividade muscular, o equilibrio de auga na célula, formación de ósos e dentes, procesos de obtención de enerxía e sistema dixestivo.