Salmón con velouté de espárragos
Ingredients
- 150 g salmón
- 1/2 vaso (100mL) caldo pescado
- 1 (100g) pataca
- 50 g espárrago verde
- 30 g cebola
- 30 g porro
- 15 g espárrago branco
- 1 dente (5g) allo
- 5 g fariña
- 1 cullerada (5mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Preparar a salsa: refogar en aceite o allo e cebola picados sen que tome cor. Engadir un pouco de fariña, cando coza un pouco cubrir co caldo de peixe e os espárragos verdes. Triturar e pasar por chinés. Introducir o salmón en supremas nunha cazola de barro e cubrir coa salsa. Meter no forno 10 minutos. Acompañar dunhas patacas redondas cocidas e un espárrago branco.
Notes
Vantaxes:
O salmón é un peixe azul, cun alto contido en proteínas e ácidos omega 3, que contribúen a baixar o colesterol. Ademais os ácidos graxos omega-3 axudan a controlar a presión arterial, melloran a función cardíaca e reducen o impacto doutros factores de risco cardiovascular. A súa riqueza en graxa fai que o salmón conteña cantidades interesantes dalgunhas vitaminas como A e D, ademais de ser fonte de magnesio e iodo. Inconvenientes:
Ó igual que os demais peixes azuis o salmón presenta o inconveniente de conter purinas, que no organismo se transforman en ácido úrico, polo que é aconsellable limitar o seu consumo en caso de hiperuricemia ou gota.
O salmón é un peixe azul, cun alto contido en proteínas e ácidos omega 3, que contribúen a baixar o colesterol. Ademais os ácidos graxos omega-3 axudan a controlar a presión arterial, melloran a función cardíaca e reducen o impacto doutros factores de risco cardiovascular. A súa riqueza en graxa fai que o salmón conteña cantidades interesantes dalgunhas vitaminas como A e D, ademais de ser fonte de magnesio e iodo. Inconvenientes:
Ó igual que os demais peixes azuis o salmón presenta o inconveniente de conter purinas, que no organismo se transforman en ácido úrico, polo que é aconsellable limitar o seu consumo en caso de hiperuricemia ou gota.