Salmorejo
Ingredients
- 250 g tomate
- 70 g pemento vermello
- 50 g pan
- 20 mL vinagre
- 20 mL aceite oliva
- 1 dente (5g) allo
- sal ao gusto
Instructions
- Mesturar todos os ingredientes cortados en dados grandes, mollados co aceite e vinagre. Deixar repousar 1 hora aproximadamente. Pasado ese tempo triturar e sazonar. Se se desexa, alixerar cun pouco de auga. Suxerencia de presentación con ovo cocido picado.
Notes
Vantaxes:
O principal beneficio do tomate radica no seu contido en licopeno (responsable da súa coloración, que vai de amarelo a vermello). O licopeno posúe excelentes propiedades antioxidantes que protexen as células da acción dos radicais libres (principais causantes no envellecemento celular, enfermidades cardiovasculares e cancro). Ademais contén potasio, magnesio e fibra; e vitaminas do grupo B e vitamina C.
O principal beneficio do tomate radica no seu contido en licopeno (responsable da súa coloración, que vai de amarelo a vermello). O licopeno posúe excelentes propiedades antioxidantes que protexen as células da acción dos radicais libres (principais causantes no envellecemento celular, enfermidades cardiovasculares e cancro). Ademais contén potasio, magnesio e fibra; e vitaminas do grupo B e vitamina C.