Print

Salpicón de polo escabechado

Course Primeiro prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 40 g Cebola
  • 1 g Loureiro
  • 0.5 g Pementa negra
  • 75 g Polo
  • 0.5 g Romeu
  • 10 g Vinagre
  • 10 g Viño branco
  • 30 g Cenoria

Instructions

  • Nunha tixola, fritimos os dentes de allo, cando comecen a tomar cor metemos o polo despezado. Deixámolo dourar e retirámolo para metelo nunha pota acompañándoo dunha cenoria enteira pero planada, unha cebola de igual maneira, o loureiro, a pementa negra, o romeu e o viño branco mesturado con vinagre de viño. O polo debe quedar cuberto por completo. Déixase cociñar durante 15 min. Retírase do fogón e déixase macerar desta maneira, durante unha semana. Para preparar o prato, ponse un leito de leituga cortada en xuliana e sobre esta o polo cortado en tiras, ademais servimos a cebola e a cenoria cociñadas co polo e debidamente cortadas. Pódese aderezar co mesmo caldo de escabeche ou poñer unha salseira con algunha salsa diferente.

Notes

A carne de polo é unha boa fonte de proteínas. Considérase unha carne magra xa que o seu nivel de graxas non é moi elevado e esta atópase principalmente na pel. Contén vitaminas predominantemente do grupo B. A vitamina B3 transforma os alimentos en vitaminas. A vitamina B6 intervén na formación de glóbulos vermellos. Prevén a anemia grazas a cantidade de ferro e ácido fólico que posúe. É unha carne de doada dixestión e presenta unha baixa cantidade de colesterol.