Sardiñas en escabeche
Servings 1 persona
Ingredients
- 10 g Aceite de oliva
- 5 g Allo
- 3 g Fariña
- 0.5 g Loureiro
- 0.5 g Pemento doce
- 90 g Sardiña
- 0.5 g Tomiño
- 10 g Vinagre
Instructions
- Rebozamos en fariña e fritimos as sardiñas, despois reservámolas nunha fonte de barro. Preparamos un refogado co aceite da fritura anterior (se o desexamos) para o que empregaremos allos, tomiño, loureiro, pemento e vinagre. Bañamos coa mestura as sardiñas da cazola e servimos a temperatura ambiente.
Notes
A carne da sardiña é escura, máis ben graxa e saborosa. A sardiña é o peixe que máis cantidade de vitamina A e D contén. Unha forma de preparación habitual é en escabeche ou enlatada. É fonte de calcio e fósforo e pódese presentar como prato principal ou entremés.