Print

Setas ao allo

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 160 g setas
  • 50 mL viño branco
  • 2 dentes (10g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • perexil
  • sal ao gusto

Instructions

  • Limpar os setas quitándolles a terra e deixándoas en auga con algo de limón espremido. Nunha tixola quentar o aceite e engadir os allos fileteados. Cando estean dourados os allos engadimos os setas cortados en catro. Deixar cociñar a lume forte, engadir o viño branco até evaporar o alcol

Notes

Vantaxes:
As setas conteñen un 90% de auga, hidratos de carbono e fibra, polo que se recomendan en dietas de adelgazamento. Son ricas en vitaminas do grupo B, potasio, fósforo, iodo, calcio, e outras substancias beneficiosas para o organismo.
Recoméndase o consumo de porro polo seu alto contido en sales minerais (potasio, fósforo e calcio). Ademais é aconsellable cando se padece de reuma e anemia, e é un gran axente depurativo para o sangue.