Sopa de cebola
Ingredients
- 50 g cebola
- 1 vaso (250 mL) caldo polo
- 10 g fariña
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- perexil
- pementón doce
Instructions
- Cortar a cebola en tiras e refogar en aceite moi suavemente sen que tome cor. Engadir a fariña e un chisco de pementón doce e a continuación o caldo de polo. Deixar cocer 15minutos. Suxerencia de presentación: colocarlle pan torrado enriba con queixo e gratinar se é posible.
Notes
Vantaxes:
A cebola pertence ao xénero Allium, o máis importante da familia das Liliáceas. Presenta un baixo aporte calórico polo seu contido en auga que é do 90%, apreciable aporte de fibra e un bo contido mineral e vitamínico, converténdose nun excelente alimento regulador do organismo. As propiedades saudables das cebolas débense, máis que á súa composición nutritiva, á súa abundancia de antioxidantes, entre eles os flavonoides e os compostos azufrados. Estes últimos son substancias precursoras de compostos volátiles que son os que aportan á cebola ese cheiro e sabor tan característicos.
A cebola pertence ao xénero Allium, o máis importante da familia das Liliáceas. Presenta un baixo aporte calórico polo seu contido en auga que é do 90%, apreciable aporte de fibra e un bo contido mineral e vitamínico, converténdose nun excelente alimento regulador do organismo. As propiedades saudables das cebolas débense, máis que á súa composición nutritiva, á súa abundancia de antioxidantes, entre eles os flavonoides e os compostos azufrados. Estes últimos son substancias precursoras de compostos volátiles que son os que aportan á cebola ese cheiro e sabor tan característicos.