Tallaríns con mexillóns e gambas
Ingredients
- 75 g tallaríns
- 50 g gambas
- 25 g mexillóns
- 10 g queixo relado
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada (5mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Cocer a pasta en auga fervendo con sal o tempo que indique o fabricante. Escorrer e reservar. Refogar o allo picado no aceite, engadir os mexillóns cocidos e as gambas. Mesturar coa pasta. Cubrir de queixo.
Notes
Vantaxes:
As principais características da pasta son o seu grande aporte en hidratos de carbono de absorción lenta (amidón) e en proteínas (glute), e o seu baixo contido en graxas. Ademais, ten a vantaxe de que é moi fácil de cociñar. Ademais este prato complétase co aporte en proteínas de alto valor biolóxico e tamén cos minerais das gambas e os mexillóns.
As principais características da pasta son o seu grande aporte en hidratos de carbono de absorción lenta (amidón) e en proteínas (glute), e o seu baixo contido en graxas. Ademais, ten a vantaxe de que é moi fácil de cociñar. Ademais este prato complétase co aporte en proteínas de alto valor biolóxico e tamén cos minerais das gambas e os mexillóns.