Print

Tenreira asada ao viño tinto

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g tenreira tapa
  • 100 mL viño tinto
  • 100 mL caldo carne
  • 50 g arroz
  • 10 g fariña
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • pementa negra en gran
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar a tenreira en anacos grandes, dourar nunha pota. Engadir o viño tinto ata reducir o alcohol. Ligar con fariña e engadir o caldo de carne. Introducir ao forno ata completar a súa cocción. Acompañar de arroz branco ao forno.

Notes

Vantaxes:
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía.
A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.