Print

Tenreira refogada con arroz

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g tenreira tapa
  • 1/2 vaso (100mL) caldo carne
  • 50 g arroz
  • 40 g salsa tomate
  • 30 g pemento vermello
  • 30 g pemento verde
  • 10 g chícharos
  • 1 dente (4g) allo
  • 30 g cenoria
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • colorante alimentario
  • perexil
  • sal ao gusto

Instructions

  • Nun wok ou tixola refogar en aceite a tenreira cortada en tiras e reservar. Nunha cazola refogar o allo e as verduras, engadir a carne e o tomate. Cubrir con caldo de carne e deixar cocer. Engadir os chícharos cocidos case ao final. Acompañar dun arroz coloreado ao forno.

Notes

Vantaxes:
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía.
A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.