Torrada de berenxena con atún
Ingredients
- 125 g berenxena
- 35 g atún en aceite
- 30 g pemento verde
- 30 g cebola
- 20 g pan de molde
- 1 dente (5g) allo
- 8 g queixo relado
- 1 cullerada (5mL) aceite oliva
- perexil
- comiño
- sal ao gusto
Instructions
- Cortar as berenxenas polo medio lonxitudinalmente e introducir no forno cun chorriño de aceite. Ó cabo de 25 min. extraer a parte interior da berenxena. Nun pouco de aceite rustrir o allo, a cebola e o pemento verde picados. Engadir a berenxena e retirar do lume. Engadirlle o atún esmiuzado e condimentar. Torrar a rebanda de pan de molde e colocarlle enriba o picadiño, poñerlle o queixo relado e gratinar lixeiramente.
Notes
Vantaxes:
A berenxena é moi pouco enerxética, o 92% da súa composición é auga. Contén vitaminas do grupo B, A, C e ácido fólico. O mineral máis abundante é o potasio, e, en menor medida, fósforo, calcio, magnesio e ferro. O seu leve sabor amargo é debido á gran cantidade de compoñentes antioxidantes que posúe, por iso é recomendado o seu consumo en dietas de adelgazamento.
A berenxena é moi pouco enerxética, o 92% da súa composición é auga. Contén vitaminas do grupo B, A, C e ácido fólico. O mineral máis abundante é o potasio, e, en menor medida, fósforo, calcio, magnesio e ferro. O seu leve sabor amargo é debido á gran cantidade de compoñentes antioxidantes que posúe, por iso é recomendado o seu consumo en dietas de adelgazamento.