Print

Troita encebolada

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g troita
  • 1 (100g) pataca
  • 100 g cebola
  • 50 mL vino Xerez
  • 15 g xamón serrano
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • pementa
  • perexil
  • sal ao gusto

Instructions

  • Pelar as cebolas e cortalas en finas rebandas. Refogar nunha tixola con aceite de oliva ata que estean transparentes. Picar o perexil. Limpar as troitas salpementalas e reenchelas de xamón serrano. Dispoñer un leito de cebola refogada nunha fonte de forno e colocar encima as troitas salpementadas. Rocialas con dous culleradas de aceite de oliva e cun vaso de viño branco seco. Cubrir con perexil picado. Precalentar o forno a 190 ºC. Cocer as troitas no forno durante 20 minutos. Servilas enseguida, ben quentes e acompañadas de pataca cocida. Para conseguir un prato máis sofisticado pódese engadir no último momento unhas pasas remolladas e uns piñóns torrados.

Notes

Vantaxes:
A troita é un peixe semigraso. Contén proteínas de alto valor biolóxico, pero en cantidades inferiores a outros peixes, así como de vitaminas e minerais. Este peixe está considerado como un alimento moi nutritivo. Aporta cantidades adecuadas de potasio e fósforo; e moderado de sodio, magnesio, ferro e cinc, comparado co resto de peixes frescos. Entre as vitaminas do grupo B, destacan a B3, a B1 e a B2. En canto a vitaminas liposolubles, a troita contén cantidades significativas de vitamina A, que acumula no seu fígado e no seu músculo.