Troita encebolada
Ingredients
- 150 g troita
- 1 (100g) pataca
- 100 g cebola
- 50 mL vino Xerez
- 15 g xamón serrano
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- pementa
- perexil
- sal ao gusto
Instructions
- Pelar as cebolas e cortalas en finas rebandas. Refogar nunha tixola con aceite de oliva ata que estean transparentes. Picar o perexil. Limpar as troitas salpementalas e reenchelas de xamón serrano. Dispoñer un leito de cebola refogada nunha fonte de forno e colocar encima as troitas salpementadas. Rocialas con dous culleradas de aceite de oliva e cun vaso de viño branco seco. Cubrir con perexil picado. Precalentar o forno a 190 ºC. Cocer as troitas no forno durante 20 minutos. Servilas enseguida, ben quentes e acompañadas de pataca cocida. Para conseguir un prato máis sofisticado pódese engadir no último momento unhas pasas remolladas e uns piñóns torrados.
Notes
Vantaxes:
A troita é un peixe semigraso. Contén proteínas de alto valor biolóxico, pero en cantidades inferiores a outros peixes, así como de vitaminas e minerais. Este peixe está considerado como un alimento moi nutritivo. Aporta cantidades adecuadas de potasio e fósforo; e moderado de sodio, magnesio, ferro e cinc, comparado co resto de peixes frescos. Entre as vitaminas do grupo B, destacan a B3, a B1 e a B2. En canto a vitaminas liposolubles, a troita contén cantidades significativas de vitamina A, que acumula no seu fígado e no seu músculo.
A troita é un peixe semigraso. Contén proteínas de alto valor biolóxico, pero en cantidades inferiores a outros peixes, así como de vitaminas e minerais. Este peixe está considerado como un alimento moi nutritivo. Aporta cantidades adecuadas de potasio e fósforo; e moderado de sodio, magnesio, ferro e cinc, comparado co resto de peixes frescos. Entre as vitaminas do grupo B, destacan a B3, a B1 e a B2. En canto a vitaminas liposolubles, a troita contén cantidades significativas de vitamina A, que acumula no seu fígado e no seu músculo.